Restorative yoga

Wat is restorative Yoga?

In een Restorative Yoga-les ligt de nadruk op het volledig ontspannen in een houding. Het lijkt een beetje op Yin Yoga maar is toch duidelijk wat anders.

Een van de belangrijkste kenmerken van Restorative Yoga is het gebruik van ‘props’: materialen zoals een (meditatie-)kussen, dekens of blokken. In elke houding zoek je naar een zo’n comfortabel mogelijke ondersteuning, zodat je je volledig kan overgeven aan de houding.

Wanneer je in een houding bent, ligt de nadruk op het openen van het lichaam, niet op het stretchen van bepaalde gebieden.

Je creëert met alle props een houding die helemaal past bij jouw lichaam. Eenzelfde houding zal er dus bij iedereen net even anders uitzien.

Restorative Yoga is voor iedereen toegankelijk, juist omdat je de houdingen helemaal kan aanpassen naar jouw lichaam en situatie.

De focus ligt op het aan activeren van de relaxation response een proces in je lichaam waarbij je herstelt en heelt.

Je blijft tussen de 3-15 minuten in een houding, afhankelijk van de houding en jouw lichaam.

Waarom Restorative Yoga zo goed voor je is?

Deze vorm van yoga gaat over ont-prikkelen, ont-moeten, over loslaten en overgave. Door je lichaam helemaal te ondersteunen in een houding, lukt het je makkelijk(er) om in een diepe ontspanning te komen. En dat heeft vele voordelen:

  1. Je schakelt naar de rust en herstelmodus, wat wil zeggen dat je bloeddruk en hartslag dalen en je spieren ontspannen.
  2. Je spijsvertering en immuunsysteem komen in de actieve stress-modus op een laag pitje, en krijgen in deze rust en herstel-modus alle ruimte.
  3. Je leert (weer) om bewust diep te ontspannen en op de manier te helen, zowel fysiek als mentaal. Je stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam.
  4. Een oefening in observeren en loslaten, van zowel fysieke spanning als bepaalde (ongezonde) patronen die al heel lang bij je zijn.
  5. Een oefening om in stilte zijn, zonder afleiding, met jezelf.

De les is geschikt voor mensen die in een fase van herstel zitten bijvoorbeeld na een operatie of als er sprake is van een burn out.

Het zijn individuele lessen en deze plannen we samen in.

Kosten € 45,- per les

Whatsapp openen
Heb je een vraag of je wil je je aanmelden?