Mindful yin yoga

Mindful yin yoga is een vorm van yoga waar we gebruik maken van de elementen uit de Mindfulness, Yin Yoga. Het is een rustige en toegankelijke vorm van yoga.

De lessen Mindful yin yoga

Er wordt in deze les, Mindful yin yoga, o.a. een aandachtsoefening gedaan vanuit de Mindfulness. Dit kan bijvoorbeeld een adem-, lig- of zitmeditatie gericht op opmerkzaamheid zijn, maar soms ook met thema’s als visualisatie- of vriendelijkheid. Je traint hiermee om bewust aandacht te geven aan het moment en te onderzoeken wat zich in jou afspeelt op dat moment. Je leert als het ware een milde vriendelijke aandacht te geven aan zowel het prettige als het minder prettige wat zich in jou afspeelt.

Ook nemen we in deze les een aantal (beginners) Yin houdingen aan waarbij we wat langere tijd in dezelfde houding blijven. Het doel hiervan is onder andere om het bindweefsel in het lichaam te rekken. Dit zorgt voor goede hydratatie wat noodzakelijk is voor gezond, soepel en sterk bindweefsel. Tevens zorgen de Yin Yoga houdingen ook voor het gezond en sterk houden van de gewrichten.

Bij Mindful Yin Yoga gaat het onder andere om opmerkzaamheid en bewustzijn ontwikkelen. Hiermee verken je je grenzen, waar die grenzen ook liggen. Je bent bewust bezig met je eigen proces. Het gaat er in yoga niet om hoe soepel en lenig je bent maar om zowel lichamelijk als geestelijk jouw eigen grenzen te erkennen en daar naar te luisteren.

Praktische zaken

In een kleine groep (max. 4 personen) of individueel ga je werken aan rust in je hoofd en in je lichaam.

De les is geschikt voor mensen die in een fase van herstel zitten bijvoorbeeld na een operatie.

Groepslessen dinsdagmorgen van 10.00-11.30 uur.

Kosten € 10,- per les

Individuele lessen plannen we samen in.

Kosten € 45,- per les

Whatsapp openen
Heb je een vraag of je wil je je aanmelden?